Vujity Tvrtko és az online pornó

| kategória: web | téma: |

Azt hittem, az internet egyenlő pornó felfogást sugalló korszaknak már vége van Magyarországon is. De vasárnap este szomorúan szembesültem vele, hogy valakinél csak most kezdődött el.

Egy gyermeklemez címére keresett rá az interneten, ám a várt találatok helyett már az első helyen pornótartalmú oldalra mutató linket talált. Így indul egy Tvrtko új könyvét bemutató cikk. És máris eléri, hogy a könyvet ne vegyem (komolyan). Tovább keresgélve döbbenten szembesült azzal, hogy a nagymama, terhes vagy kutya szavak esetében sem ártatlan tartalmú weblapok jelennek meg az elsődleges találatok közt – ezzel a logikai csavarral folytatódik az írás, és gyanítom, a könyv is.

Bár felmérésem nincsen róla, de szerintem nem sok gyerek google-zik rá a “terhes” szóra. Sőt a nagymamát is inkább a vasárnapi ebédnél keresik, mintsem az interneten.

A “kutya” kifejezésre az első 300 találat között semmilyen pornográf témájú link nincsen. Igaz, a 127. találat egy Kivert kutya című írásra mutat. Ám még ennek sincs semmi köze ahhoz, amire most mindannyian, egyszerre, erősen gondolunk.

Vujity Tvrtko az írásra reagálva telefonon jelezte: a világ leghasznosabb dolgának tartja az internetet. Ebben aztán egyet is értettünk.