Jönnek a T-Mobile widgetek, alszik a Vodafone?

| kategória: mobil, web | téma: , , |

Az Opera nyelvén szólva widget, a Google Chrome nyelvén szólva webalkalmazás, praktikusan nézve pedig újabb okos és (inter)aktív menüelem – ezekkel áll elő a T-Mobile a web’n’walk 4.0-val szállított mobiljaiban.

Mivel a T és az Opera együttműködéséből születnek majd ezek az okos menüelemek, hívjuk inkább mégis őket – az Opera kifejezésével – widgetnek.

Ha új információ érkezik kedvenc oldalunkra (legyen ez akár egy új hír vagy egy felhasználói értesítés), a widgeten át értesülhetünk róla, és válaszolhatunk is rá. A hangsúly főleg a felhasználói értesítéseken, illetve az interakciós funkción van – ezek miatt beszélhetünk most többről egy mobilos RSS-olvasónál.

Első körben a német felhasználóknak fog működni a dolog, az eBay, az Amazon, a Quelle, a MyVideo.de, a MySpace, a Bild, a billiger.de oldalain, illetve néhány Yahoo!-szolgáltatással.

A világ megváltásáról azért nincs szó, mindössze megint egyszerűbbé és kényelmesebbé válik majd a mobilos netezés. Remélhetőleg nem sokára itthon is.

T mint trendcsináló?

Azon is érdekes lehet elgondolkozni, hogy a T-Mobile az Opera mellett az Apple-vel együttműködve jó hamar lecsapott az iPhone-okra, de az első Adroid-dal hajtott mobilt, a HTC Dreamet is ők forgalmazzák majd.

Szintén a T-Mobile az, aki eléggé támogatja a mobilkommunikációs elméleti kutatásokat is.

A dolog érdekessége nem a T-Mobile-ban rejlik, hanem abban: vajon miért nem tesz semmit mondjuk a Vodafone? (Már nem az itthoni, hanem a nagy Voda.) Vihar előtti csend? Vagy a T-Mobile-nál vihar, a Vodánál meg csend?