YouTube videók – ahonnan én akarom

| kategória: web | téma: |

Elég sok bonyodalmat, illetve kényelmetlenséget okoz az, ha a YouTube-on bár fent van egy videó, de mi csak mondjuk az 1 perc 15 másodpercnél kezdődő 35 másodpercet akarjuk megmutatni. Ez, ugyebár, már leírni is sok volt. Na, de hát ügyesen embedelve máris megoldódik a helyzet.

<object width=”425″ height=”344″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/XkoHoAPTzdM&hl=en&fs=1&start=75“></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/XkoHoAPTzdM&hl=en&fs=1&start=75” type=”application/x-shockwave-flash” allowfullscreen=”true” width=”425″ height=”344″></embed></object>

Tehát a &start=76 karaktersorozatot kell beillesszük az embed kódba a fent jelzett két helyre.  A 75 persze a másodpercet jelöli, ahonnan induljon a felvétel. Gyakorlatban a Vörös Hadsereg Alexandrov Férfikórusa egyik tagjának szólóját láthatjuk az alábbi videó 75. másodpercétől, mely végén szépen azt énekli, hogy jasz gruppa Ottawan, ami nagyon jól hangzik így, oroszul. (Érdemes végignézni, különleges – szerintem jó – hangulata van a korai diszkóbanda és a Vörös Hadsereg közös fellépésének.)