A Bár 2, Majka és a lehetetlen-márpedig-létezik

| kategória: médiailag | téma: , | 2 hozzászólás

A tervezettnél másfél hónappal korábban, október 26-án bezárja a Viasat3 a Bár 2.0-t.

Bár (haha) a csatorna vezetése próbálja mindenfélével magyarázni a dolgot, az elég világosan látszik, hogy a Magyarországon elsőként jelentkező valóságshow második része csúfosan megbukott.

A nagyságrendileg 100 milliós költségvetésű valóságshow bedőlése majd csak a negyedik negyedéves eredményekre lesz hatással, az már most látszik, hogy a társaság komoly nyereségnek néz elébe (a Viasat3 és a TV6 éves összesített bevétele 4 milliárd forint körül lesz), amelyekhez képest csekélynek tűnik a Bár 2.0 okozta veszteség.

Jó valóságshow márpedig nincsen

Tehát a Bár 2.0 a Viasatnak csupán egy kis csuklás, a tanulságok mellett nem érdemes elmenni. Ott van ugye rögtön Majka. Attól, mert valaki “jó szereplő” egy showban, még egyáltalán nem biztos, hogy műsorvezetőnek is jó lesz. Nem is volt az. Rossz sem volt, csak semmilyen.

Mint ahogy az egész műsor is semmilyen volt. Próbálták néha valami botrányszagú dologgal feldobni, de hát nem nagyon sikerült. Pont az hiányzott belőle, amitől az összes többi hasonló műsort, a Való Világtól a Győzikéig, legalább pár százezer ember nézte: a forgatókönyv.

Bebizonyosodott, hogy jó valóságshow márpedig nincsen. Vagy forgatókönyv alapján megy minden – és akkor nagyon gagyi, sokszor pedig átlátszó -, vagy nincs forgatókönyv, és akkor csak zajlanak a nem érdekes, médiaerőlködő emberek nem érdekes, médiaerőltetett hétköznapjai.