Gmail-SMS: mégsenem

| kategória: web | téma: , , |

Korai volt az öröm a Gmail SMS-szolgáltatása kapcsán. Bár, ahogy kese is írta a WebTrenden, eleve csak az USA-ban élők örülhettek, de aztán hamar kiderült: egyelőre ők sem.

A szolgáltatás aktiváláskor ugyanis mégsem teljesen aktiválódott. A hiba aztán az először sejtettnél nagyobbnak bizonyult, így a szolgáltatást egyelőre jegelték, kb. 2 hétig.

Micsoda előkarácsonyi meglepetés lenne, ha a két hét alatt sikerülne megegyezniük az európai, azon belül is a magyar szolgáltatókkal, és a bugot feledtetve itthon is beindulna a Gmail-SMS.

Az amerikai SMS-helyzet

Az európai helyzet egyébként az amerikainál kicsit egyszerűbb lesz. Az USA-ban ugyanis teljesen természetes, hogy nem csak az SMS küldése, de annak fogadása is pénzbe kerül.

Send and receive messages for just $0.20 each or choose from a Messaging Value Bundle to save even more—and if you exceed your plan, it’s still just $0.20 per message. (T-Mobile)

És mint látszik is: pontosan ugyanannyiba kerül fogadni is, mint küldeni. Így aztán, ha van pénze az embernek, igencsak megviccelheti az ismerősét. Tehát egy Gmail-ből küldhető üzenet esetében nagyon nem mindegy, hogy – bár John ingyen küldi – Caroline vajon mennyire örül a számára 30-40 forintnyit kóstáló üzenetnek.

Mi jöhet még?

Remélem, azért azt észrevesszük: az Android, a fejlettebb mobilos Gmail szoftver, és az SMS-ben folytatható Gtalkozás után már nem sok lehet hátra a mobilos Chrome-ig.