Re: Még egy bookmarkolási lehetőség a Google Readerben

| kategória: szociál, web | téma: , , |

Azt írja a Webisztán, hogy

A Read it Later egy Firefox kiegészítő, amellyel bejelölhetjük azokat a linkeket amelyeket később akarunk elolvasni, majd ezt a listát egy web oldalon megtekinthetjük, és elolvashatjuk az oldalakat.

Na most ezt beintegrálják a Google Readerbe. A vicc az, hogy a Read it Later kis pipa ikonja a Reader saját, bookmarkolására használatos csillag ikonja mellé kerül. Míg a becsillagozott anyagokat egy kattintással el lehet érni, a Read it Later pipájával megjelölt anyagokért el kell majd menni annak web oldalára.

Én kérek elnézést, de ez nem igaz. A Read it Later kiterjesztést telepítve alapesetben jobb fölül előkerül egy sárga könyvjelzős barna könyv, itt közvetlenül hozzáférünk a pipával megjelölt anyagainkhoz.

Meg hát ugye RSS-ben is kérhetjük a pipált dolgokat, ez kifejezetten hasznos is lehet. Mert bár ott van a Readerben a megosztás lehetősége (aztán ezek a share-elt anyagok szintén kivezethetők RSS-be), de a pipált dolgokból csinálhatunk például egy nem feltétlen az összes readeres ismerősünknek szánt csatornát, hanem egy külön szakmait.