Szebb és jobb lett a Propeller

| kategória: szociál, web | téma: | 4 hozzászólás

A lassan fél éve indult Propeller az elmúlt pillanatoktól kicsit új, kicsit szebb – és még mindig a miénk.

Első látásra csak ráncfelvarráson esett át a címlap, ám valójában strukturális váltás is történt. Mától kezdve több értelme van a rovatoldalakon járni, mert a címlap külön szerkesztéssel készül, nem a rovatoldalak vezetőanyagai kerülnek ki automatikusan.

_original már júniusban +147%-os tájékozottságról írt. Na, ehhez adódhat még pár százalék (vigyázat, ez már a kamatos kamat), merthogy a címlapon rovatboxok helyett ezentúl témadobozok kapnak helyet. Ez zsolti szerint azért jó (és tényleg), mert ha mondjuk van 2-2-2 fontos/érdekes belföldi, külföldi és technikai hír, de a kultúrában igazából semmi érdekes nincsen éppen, akkor most már megoldható az, hogy a 2-2-2 fontos hír elférjen a címlapon (az eddigi maximum 1-1-1 helyett), és az eddig csak muszájból kirakott, aktuálisan éppen (a többihez képest) tartalmakkal telített x rovatot ne kelljen címlapon mutogatni.

Szintén a címlapos változások vezettek oda, hogy alul nincsenek nagy lyukak, hiszen manuálisan szerkeszthető a nyitólap. Ráadásul a képek is nagyobbak (szélesvásznúak) lettek, ez sem ártott a szájtnak.

A cikkoldalakon újdonság az oldalsávba bekerült képes címlapdoboz, melyben a rovat aktuális főanyagát láthatjuk (ez ugye a címlapon már nem – vagy nem feltétlen – szerepel.

A tartalom bevezetője után a korábbi “Folytatás az eredeti oldalon…” helyett most “Folytatás az eredeti oldalon vagy Új hozzászólás” van kiírva, ami nyilvánvalóan a rögtön kifele kattintó, soká visszatérők számát igyekszik csökkenteni. (Velem egyébként gyakran előfordul, hogy a teljes tartalmat új fülön megnyitva nem zárom be a Propellert sem, itt is, ott is hozzászólok.)

Új profiloldal is készült, melyen a felhasználók az eddigi név-kor-munka-lakhely-beküldött tartalmak információkon kívül mást (pl. ideológiai szimpátia, kedvenc témák, idézet, stb.) is megmutathatnak magukról. A felhasználó saját beküldött tartalmainak listájában már defaultból lát minden elemnél egy x-et, amivel törölni tudja az adott beküldést. (Korábban is volt erre lehetőség, de alapból nem látszódott az x.)

Ezenkívül kicsit dizájnosabb lett az oldalsáv, valamint alulra került (nagyobb avatarokkal) a felhasználói listából random készült hatosfogat.

Összegzésként elmondható, hogy lényegi, nagy strukturális változás nem történt, de ami változott, attól jobb lett az oldal. Az első fél év után minden szájtnak jól jön egy kis finomítás.

Más

A mai nap megújulásai közé tartozik még, hogy a Hírstart változása. Igazából szebb is lett, jobb is lett, de a közösségi funkciót hiányolom belőle. Persze az is igaz, hogy nem igényli minden olvasó a közösségi funkciókat, de aki nem igényli (pl 50+ Juli néni), annak tökéletes volt az eddigi Hírstart is. Ha már lúd, legyen kövér, ugye.

a bejegyzés írója a Propeller egyik szerkesztője