A Microsoft ingyen szoftvereket ad a startupoknak

| kategória: tech | téma: , , , |

Örvendetes hír, hogy a Microsoft ingyen szoftverekkel segíti a startupokat. Úgy tűnik, az MS egyre jobban megérti a Google sikerének titkát. Persze lemásolni nem fogják tudni, de hetente megértik egy-egy új elemét a sikernek. Marketingfogásként sem rossz, hogy úgy magyarázzák a dolgot: a gazdasági krízis közepette nehezebb lehet az első néhány év.

Visual Studio, Windows Server, SQL Server, SharePoint, és ez csak ízelítő az ingyenesen felajánlott licenszekből. Olyan vállalkozásnak juthat a jóból, amely még nincs 3 éves, és az éves bevétele 1 millió dollár alatt van. Ami még szükséges: egy Microsoft-partner (kormányzati szerv, cég, egyetem, stb.) ajánlása, de ez persze formaság.

Nem áll ez tőlünk sem messze, érdemes lehet kihasználni a dolgot magyar sturtupoknak is. Hogy jó kezdeményezések vannak itthon is, az tény.

És akkor vissza az elejére: a Microsoftnak már csak azért sem ártott már az elmúlt hónapokban(-években?) indult stílusváltás, mert ahogy Kenczler Mihály minapi írásában rámutatott: 150 millió körüli aktív Google-acconttal rendelkező felhasználó természetesen nem fogja mind azonnal kidobni a Microsoft Office-át, de ha 20 millió nem veszi meg 80 dollárért se az otthoni, se az iskolai verziót, az legalább 1,6 milliárd dollár bevételkiesés.