Eric Schmidt nem lesz az Obama-kormány tagja

| kategória: tech | téma: , , |

A Google-nek minden versenytársánál nagyobb esélye van a válság túlélésére, legyen az bármilyen hosszú – így véli Eric E. Schmidt, a Google vezérigazgatója a New York Times-nak adott mai interjúban. És lám-lám, ismét jön a mérhetőségi érv.

We have a product that is more measurable, more targetable, and we are the innovator in the space. At some point, people need to sell products, and at some point they realize that the best advertising is measurable advertising, and they conclude that we do that.

Ez az érthető optimizmus az oka annak, hogy az alkalmazottaknak nyújtott kényelmi szolgáltatásokból is csak óvatosan fognak faragni, nehogy az rosszul érintse az erre nagyon érzékeny munkatársakat.

Az interjúból az is kiderül: azzal együtt, hogy támogatja Obama elképzeléseit, sőt gazdasági tanácsadó testületének is tagja, másra azonban nem vágyik.

I am extremely happy serving the shareholders of Google as the C.E.O., so I have no interest in serving as a government employee.

Az internetminiszteri (hivatalosan technológiai főmérnök miniszteri jogokkal) posztra egyébként a BusinessWeek 4 komoly esélyest lát: Vint Cerf (Google), Steve Ballmer (Microsoft), Jeffrey Bezos (Amazon) és Edward Felten (Princeton Egyetem).