20 millió Opera Mini-felhasználó – Megérkezett a 4.2 beta

| kategória: mobil | téma: | 2 hozzászólás

A havi 20 millió Opera Mini-felhasználót az USA-ban lévő szerver beélesítésével és a 4.2 beta változatával ünnepli az Opera.

A szerver az európai júzereket látszólag nem érinti (közvetlenül Amerikában és Ázsiában jár majd gyorsulással), viszont a terhelés csökkenése miatt a meglévő szervereket használók is gyorsabb eléréssel számolhatnak.

Ami még ennél is jobb hír, az a 4.2 beta. Letöltéséhez a mini.opera.com/beta címet kell a telefon böngészőjébe beírni, és máris telepíthetjük a programot. Ami fontos: nem írja felül a már a mobilon lévő verziót, tehát nyugodtan lehet próbálgatni, adatvesztés nélkül.

Témaválasztás, jegyzetek

Új témát (bőrt) is választhatunk böngészőnknek, ezzel színesítve azt. (Szó szerint.) Korábban már szerepelt ez a funkció a Miniben, most újra bekapcsolták, és a megújulás során ennek kommunikálására is nagy hangsúlyt fektetnek. A változtatás helye: Beállítások -> Téma választása.

Az Opera Link funkció már a Jegyzetek tartalmát is szinkronizálja.

Video?!

Igen. Talán az egyik olyan dolog, ami miatt a mobil web és az Opera Mini “csak” kistestvérnek számít. Egyre kevésbé. Az m.youtube.com a címsorba, oké, és máris válogathatunk a megosztó videói közül. Egyelőre csak az újabb Sony Ericsson és Nokia telefonokkal működik (elvégre betáról van szó), de lehet próbálgatni.