7+1 hasznos dolog Twitterhez

| kategória: tech | téma: |

Író

twitterfeed Általunk megadott RSS csatorna/csatornák új elemeit teszi közzé Twitterünkben. Megadhatjuk, hogy milyen időközönként nézzen rá a feedre, a cím mellé tegyen-e linket is, ráadásul prefixet is pakoltathatunk minden elem elé. Ha akarjuk, kulcsszavak alapján is szűrhetjük, hogy ne minden új elemet, csak a megadott kulcsszót/kulcsszavakat tartalmazó dolgokat küldje Twitterre.

mobilos verzió Már másfél éve létezik, de talán nem mindenki ismeri. Az m.twitter.com címet a mobil böngészőjébe írva bárhol, bármikor megy tovább a menet.

TwitPic Közösségi fotómegosztó Twitterre, túl az egymilliárd képen.

Olvasó

monitter Egy twitteres monitoring szájt, közel valósidőben követhetjük nyomon kulcsszavak és helyszín (városnév + maximum 100 km-es körzet) alapján, hogy szó van-e arról, amire kíváncsiak vagyunk.

TwitterFox A heti 23-24 ezer letöltéssel büszkélkedő Firefox-kiterjesztés azoknak való, akiknek jelmondata: nem mindegy, mi van a háttérképen, ha úgyis mindig a böngésző van nyitva? Jó kis alkalmazás.

Twadget Twitter a Vista oldalsávjában.

thwirl Adobe Air-en alapulú multiplatformos esztétikus, látványos kliens. Egyszerre több Twitter (és nem mellesleg FriendFeed) felhasználót kezel, önmagát automatikusan frissíti. Nálam kissé sok memóriát fogyaszt egy idő után.

+1

Twingr Segítségével saját kis Twitter-hálózatot hozhatunk létre egy akarmi.twingr.com címen. Bár készítői mindenféle csoportoknak ajánlják, leghasznosabb talán iskolai környezetben lehet. (Nem ideértve a tudományos egyetemi közeget, ahol a 140 karakteres és kizárólag szöveges korlát valószínűleg inkább hátráltatja a folyamatokat, mintsem elősegíti a rövid, tömör fogalmazást.)