Firefox útikalauz stopposoknak

| kategória: web | téma: |

Nélkülözhetetlen vagy legalábbis nagyon hasznosnak ítélt Firefox-bővítményeket gyűjtött össze egy szettbe a Mozilla.

A könnyebb átláthatóság kedvéért csoportokba is rendezték az add-onokat. A Social Butterfly csoport kiegészítői például a legnépszerűbb közösségi szolgáltatásokhoz (Twitter, Facebook, LinkedIn, stb.) való egyszerűbb hozzáférést biztosítanak, míg a Decorator kategóriát azoknak ajálják, akiknek a forma legalább annyira fontos, mint a tartalom. Rajtuk kívül még a hírek, a zene, a vásárlás, a szervezgetés-rendezgetés, a videózás, a megosztás és a keresés megszállottjai is megtalálhatják a magukét.

A 9 kategória bővítményei közül kijelölhetjük a számunkra érdekeseket, majd az install gombra kattintva fel is települ mindegyik választott add-on.

A 37-ből 7

Érdekességképpen megnéztem, hogy az ajánlott 37 bővítmény közül én most miket használok. (Nem linkelgetem őket, a szóban forgó oldalon úgyis mindet megtaláljátok és akár egyszerre többet is felrakhattok.)

A TwitterFox például nagyon hasznos, bár a viszonylag ritka (legkevesebb 3 perces) frissítés miatt néha elvesztem 1-1 párbeszéd fonalát, úgyhogy éppen a CsiripRókát próbálgatom, lehet, hogy hasznosabb lesz.

A Shareaholic remek kiegészítő annak, aki több helyen (én például GReader, del.icio.us, FriendFeed, Twitter) is szeretne megosztani elemeket. (A Delicious Bookmarksnak a Shareaholic használata mellett gyakorlatilag semmi értelme nincsen, szerintem a többfelé megosztást engedő bővítményt elég lett volna a szettbe berakni.) Szintén a megosztáshoz kapcsolódik a Foxmarks Bookmark Synchronizer, ezzel bárhonnan elérhetjük böngészőnk könyvjelző-állományát.

A CoolIris látványos képnézegetést tesz lehetővé, más haszna nincsen. A ColorfulTabs is a látványra gyúr, ám annak már praktikus haszna is van, ha meg más-más színű fülek vannak a böngészőben. Vizualitás, ugye.

A ReadItLater szintén értelmes és hasznos, bővebben egyszer már írtam róla.

A ForecastFox ízléses (=nem túl tolakodó), gyors és általában igen pontos információt mutat a jelenlegi és a várható időjárásról. (Mondom én ezt Békéscsaba és Szeged viszonylatában.)

A 37-ből tehát összesen 7 bővítményt használok, bár több olyan is van a listában, amely kivált 1-2 másikat. Összesen 44 add-on van nálam működésben, tehát az egyezés aránya nem túl nagy ebben a tekintetben (sem).

Azon egy kicsit meglepődtem, hogy az Adblock Plus nincs benne a listában, hiszen a heti 375 ezres letöltése is jól mutatja népszerűségét. Mondjuk az is lehet, hogy éppen emiatt nincs a gyűjteményben, mondván “úgyis majdnem mindenkinek telepítve van”.

Ti miket használtok? Esetleg találtatok valami hasznos újdonságot a Fashion You Firefox-on?