A mobil weben nincsen válság

| kategória: mobil, web | téma: , , , |

Alig két hete adott hírt az Opera a 20 millió Mini-felhasználóról, azóta már a 21 millió is megvan – derül ki a legfrissebb mobil webes jelentésükből.

Az októberben elkönyvelt, 10,6%-os havi növekedés jelentősebb, mint a megelőző havi. Az egy évvel korábbi adathoz képest 311%-kal többen használták az Opera Minit.

Túl az 5 milliárdon

Az oldalletöltések száma átlépte a havi 5 milliárdos lélektani határt. Ez havonta átlagosan 242 oldalt jelent felhasználónként és a korábbi, kb. 4,5 milliárdos adathoz képest 12,1%-os emelkedést. Itt jegyezném meg, hogy az előző hónapban csak 8,6% volt az oldalletöltés-szám emelkedésének mértéke, úgyhogy nagyon belehúztunk.

A közösen leforgalmazott adatmennyiség sem csekély: 12,9%-os havi növekedéssel 73,7 millió MB-nál tartunk.

Többen, többet, jobból

Ami még érdekes, az a különböző mérőszámok éves növekményének összehasonlítása: felhasználókból 311%-kal, havi oldalletöltésből 326%-kal lett több, míg az elfogyasztott adatmennyiség 490%-kal magasabb a 2007 októberi adatnál. 311-326-490: a számok jól mutatják, hogy nem csak többen, de egyénenként egyre többet használjuk a mobil webet, ráadásul a látogatott szájtok is egyre tartalmasabbak.

Változatlan a topjúzer-lista

Oroszország még mindig a legnagyobb Opera Mini-használó, a Yandex pedig még mindig a legnépszerűbb mobil webes oldal náluk. Bár a mobilos látogatottsági listán múlt hónapban a Google nem is szerepelt, most a 6. helyen tért vissza az orosz legnépszerűbbek közé. A Google egyébként a 10 szereplős országlistán 4 országban a legnépszerűbb, szintén 4-ben a második.

A minis országtoplistán csak az utolsó 3 helyen történt változás: az Egyesült Királyság a 8. helyről a 9. helyre csúszott vissza, Egyiptom két helyet előrébb lépve a 8., míg Lengyelország esetében az utolsó előttiből lesznek az utolsók mondás igaz.