A felhasználók dönthetnek a Firefox 2009-es irányvonaláról

| kategória: marketing/pr, tech | téma: |

A 300-nál is több beérkezett javaslat közül 10 olyat választott ki a Mozilla, melyek közül mi szavazhatjuk meg, hogy melyik irányvonal mentén haladjon a Firefox – leginkább az új felhasználókat megcélzó – kampánya, fejlesztése jövőre.

A javaslatok között vannak Magyarországról teljesen érthetetlenek is, ilyen például a technikai szupport kiterjesztése lényegében egy telefonos ügyfélszolgálattal. Gyanítom, hogy az USÁ-ban kicsit más a helyzet, de azt például nem hiszem, hogy felénk sokan igénybe vennének ilyesmi egy böngésző esetében. Akkor már hamarabb próbálnának ki egy másikat.

Egy jóval életképesebb ötletnek tartom a My Firefox nevűt, mellyel a Firefox az első out of the box böngészővé válna. Telepítéskor egy olyan varázsló indulna el, amellyel a kézenfekvő beállítások (kezdőlap, téma, stb.) mellett a Fashion Your Firefox-hoz hasonlóan szettbe gyűjtött bővítményeket is rögtön felinstallálnánk a program mellé. A felkínált lehetőségek között aztán darabonként is böngészhetne a kezdő felhasználó, de lehetőség lenne egy egyszerűbb választásra is: 1-2 mondatos, rövid leírás alapján eldönthetné, hogy melyik típusú használók közé tartozik, a telepítő pedig ennek megfelelően automatikusan felrakná a számára valószínűleg leginkább szükséges bővítményeket. Én erre szavaztam.