Gmail-hírek: jobb PDF-kezelés és Twitter

| kategória: etc | téma: , , |

Az egyik Gmaillel kapcsolatos örömhír az, hogy integrálták a Google PDF-olvasóját a rendszerbe, így mostantól a HTML-ként való (kép nélküli, és sokszor egyéb módon is problémás) megjelenítés helyett ebben is nézegethetjük. Zoomolni is tudunk, és a fájlban keresni is – igaz, az utóbbit csak az első 100 oldalon belül.

A másik újdonságnak hivatalosan nincsen köze a Gmailhez, viszont hasznos is, jónak is tűnik. A TwitterGadget egy beépülő Twitter-alkalmazás, melynek frissítése 3 és 30 perc között állítható, vagy akár manuálisan is intézhető.

A működtetéséhez először a Labs-on belül az Add any gadget by URL-t kell engedélyezzük, majd a Settings/Gadget-ben a megfelelő helyre (nem túl sok lehetséges van) bemásolni azt, hogy http://www.twittergadget.com/gadget_gmail.xml.

A TwitterGadget előnye, hogy kis helyen elfér, de számomra éppen ez bizonyult a hátrányának is. Bár erősíthetjük vele a Gmail all-in-one szerepét, de nálam ez volt az a pont, ahol bebizonyosodott, hogy egy nagyobb átrendezés nélkül a Gmail jelenlegi felülete nem alkalmas erre. Oké, hogy olvashatom a maileket, ráadásul ott a chat meg a Twitter is, de ez így (és ekkorában) nekem már túl sok, mert az e-maileken kívüli dolgokra jutó hely túl kevés.