A' interveb és az ügyvédek (egy része)

| kategória: médiailag, web | téma: |

Érdekes(en) buta, egyben szánalmas az ügyvédek egy része, ha internetről van szó. Hír6-ilag kaptunk ügyvédi felszólítást, hogy töröljünk két hozzászólást, mely egy bizonyos cikkhez érkezett.

Mivel a két hozzászólás bűne leginkább annyi volt, hogy nem a karácsonykor megszokott szeretetteljes hangnemben szóltak a cikkben szereplő egyik személyről, így természetesen nem töröltük egyiket sem, de a szeretet ünnepe alkalmából (tényleg!) annyit megtettünk, hogy a bunkó/obszcén részeket (azt a néhány szót) kimoderáltuk.

Erre jön ügyvéd úr, a következőt írja.

Ezekben a hozzászólásokban számunkra is ismeretlen személyek egy olyan újságcikket “linkelnek be”, amely több ponton is súlyos valótlanságokat állít megbízómra vonatkozóan. [blablabla, mindenki felelős, blablabla] Ezt a tényt állapította meg korábban a Fővárosi Bíróság is a már hivatkozott 19.P.632.240/2004/23. számú ítéletében, amely határozat a Fővárosi Ítélőtábla döntése alapján jogerőre is emelkedett.

Felhívnám a figyelmet a linkeltek be kifejezés idézőjeles voltára, amely az ügyvéd úr feltétlen hozzáértéséről tanúskodik. (Idézőjel egyenlő: láttam már ezt a kifejezést, több helyen is valahogy így írták le.) A gdsgdfgds/43543/gdsgd pedig nyilvánvalóan elrettentésül szolgál. (Sok szám, perjelek, betű: ijedj meg!)

Rátérve a problémára, az ügyvéd úr ügyfele (illetve maga az ügyvéd úr is, persze ő csak amolyan kitartottként, a fizetségért cserébe) úgy gondolja, hogy az internet ugyanaz a médium, mint ami fölött szalonnasütéskor csöpögteti a kenyérre a zsírt.

De vigyázz! Levágod az egyik fejét, kinő hét másik!