A bulvár és a helye, II. rész: hol volt, hol ne legyen?

| kategória: médiailag | téma: |

A web jelen fejlettségi szintjén – szerintem – célszerű a tematizáció. Bár vannak algoritmusok meg mindenféle jó dolgok, amik az olvasási szokásaimat felmérve kitalálnak ezt-azt, de még nagyon nem tökéletes a dolog. Már csak azért sem, mert néha én is meglepődök magamon, hogy mit olvasok élvezettel, hogy meglepődne hát az algoritmus, ha tudná.

Szóval szerintem szerencsésebb lenne eldönteni, hogy mi – mint médium – mit akarunk nyújtani.

Ha bulvárra vagyok kíváncsi, akkor nem a hvg.hu-n fogom keresni, ez teljesen természetes. Cserébe viszont nem várok a gázai helyzetről szóló összefoglaló elemzést a Velveten.

Egy helyen egy arcot szeretek látni, és szerintem sok feszültséget és fikázást lehetne azzal elkerülni, ha nem próbálna sok médium mindenféle olvasó felé jópofizni. Legalábbis valószínűleg kevés az olyan ember, akit Berényi Miki első feleségének méhen kívüli terhessége után a kopogtatócédulákra épülő választási rendszerek politikatörténeti alapjai érdekelnek. Van persze ilyen, de ezekre (ma) nem nagyon lenne szabad médiumot építeni.

Én szerencsésebbnek tartom a portfólió építését, melyben ugyanúgy elfér a 20 ezer napi júzeres komolyság, mint a 200 ezres marsianikós. Mindkettő szép teljesítmény a maga területén, közben pedig minden olvasó csak a maga szájíze szerinti anyagokkal találkozik. Így nem kell szegény júzernek odakommentelnie a lightosabb témájú cikkek után, hogy “már megint mi ez a szar?!“.

Ajánlott
A bulvár és a helye, I. rész: a bulvár, az kell!