Egyre többen olvasnak rendszeresen blogokat

| kategória: trend, web | téma: |

Azt mondja a GfK, hogy jelenleg 4,2 millió honfitársunk rendelkezik internet hozzáféréssel, ebből 3,1 millióan legalább heti rendszerességgel, 2 millióan pedig naponta használják a világhálót. Az ország ötödét tehát naponta el lehet csábítani oldalunkra.

RSS-t inkább a férfiak használnak, a közösségi oldalakat viszont a nők kedvelik jobban. A nők viszont bizalmatlanabbak, jobban félnek az online csalóktól, a megbízhatatlan információktól és – a GfK szerint – erősebb tartalmi kontrollt igényelnek.

A 2 millió intenzív (napi) felhasználó 28%-a olvas blogokat (fél éve 23%, egy éve 18% volt ez az arány). Erről az adatról (pontosabban a növekedés mértékéről) óhatatlanul eszembe jut pollner múlt heti posztja, melyben arról is elmélkedett, hogy vajon miért használja kevés médium a bloghálózatot mint alternatív online napilapos modellt. Az okok közé a gyávaság óvatosság, a szakértelem hiánya és az idegenkedés a blogolástól került be. Igazából nem tudom, hogy a három közül melyik alternatíva a rosszabb, azt viszont most már statisztikailag is tudhatjuk, hogy a nép egyre kevésbé retten meg attól, ha blogba csomagolva kapja a tartalmat.

Egyébként egyre többet vásárlunk is online – főként könyvet, készételt, DVD-t, a ruhát és kötelező gépjármű felelősség-biztosítást -, viszont még mindig jobban szeretünk utánvéttel, készpénzben fizetni. Apró adalék, hogy a blogokat rendszeresen olvasók közel fele (46%) vásárol könyvet a neten