Google Analytics: Európa vs Észak-Amerika

| kategória: web | téma: |

A Google Analytics kétséget kizáróan az egyik legjobb ingyenes eszköze a mai webstatisztikának. De vajon mennyivel lassítja az oldal töltődését az Analytics szkriptje? Ezt méregette a Royal Pingdom.

Nem túl meglepő, hogy a GA nem lassít túlságosan, és az sem, hogy csúcsidőben rosszabb eredményeket kapunk, mint egyébként.

Az alábbi, USA-Kanada és Európa különbségeit ábrázoló grafikon viszont már minimum érdekes.

Jól látszik, hogy míg az észak-amerikai felhasználóknál a legkisebb és a legnagyobb átlagos betöltődési idő közti különbség 27%, addig Európában netezve 97%.

Azt is észre kell venni, hogy a nap jelentős részében az európai júzereknek gyorsabban töltődik be a szkript, mint az észak-amerikaiaknak, csak csúcsidőben más a helyzet.

Amit még érdekes/érdemes lenne tudni a fenti adatok mellé, azok az észak-amerikai és az európai netezési szokások közti különbségek. Mivel mérést ehhez hirtelen nem találok, csak gyanítom, hogy a fenti különbségek részben abból is adódhatnak, hogy Észak-Amerikában százalékosan többen és többfélére használják a netet – ezáltal kiegyensúlyozottabb a terhelés. Szerintetek?