A HVG saját kis válsága

| kategória: médiailag | téma: , |

Hetek óta 15 perc alatt olvasom ki a HVG-t. Azt a HVG-t, ami korábban valahogy mindig eltalálta azokat a témákat, amikről szívesen olvastam volna azon a héten. Nem csak az aktualitásokra gondolok, hanem valahogy észrevettek olyan témákban rejlő lehetőségeket is, melyek mellett mindenki más elment.

Hetek óta 1-2, de maximum 3 érdekes cikk van a HVG-ben. Az érdekes témák száma ennél több (nem sokkal), de némelyik cikk első 2-3 bekezdése után elmegy az ember kedve az olvasástól. Nem igazán tudom hova tenni a dolgot, egyetlen ezzel talán kapcsolatos cikkre bukkantam.

A gazdasági válság a HVG-t is elérte, az újságnál költségcsökkentő intézkedéseket vezettek be. Információink szerint több embert küldtek el a hetekben, fotósokról és a dokumentációnál dolgozókról tudunk. A HVG dolgozóinak idén kötelező lesz egy hónapos fizetés nélküli szabadságra is elmenniük, azaz idén csak 11 havi bérüket kapják meg. (Index)

Természetesen nem gondolom azt, hogy közvetlen és feltétlen összefüggés van a tartalmi és a pénzügyi válság között. Az viszont tény, hogy a pénzügyi nehézségek, a “csak nehogy én legyek a következő” érzésétől való félelem könnyen rányomhatja a bélyegét a hangulatra. Mondjuk az is lehet, hogy a HVG teljesen véletlenül éli át egyszerre a két válságot.

Szóval nem tudom mi van, de nem az igazi.