Digsby

| kategória: próba/tipp, szociál, tech | téma: | 4 hozzászólás

Az imént ki akartam próbálni a Tweetdecket, és hát végül ki is próbáltam, de a 88 megás memóriafogyasztásával 5 perc után úgy gondoltam, hogy ölég legyen. Azért az kicsit sok csak a Twitterre.

Aztán eszembe jutott, hogy 3-4 hónap után megint adok egy esélyt a Digsbynek. Akkor épp azért került le hamar a napirendről és a gépről, amiért a Tweetdeck: funkciójához képest elég rendesen ette a memóriát.

Fontos: telepítéskor ne nyomkodjunk automatikusan az Accept gombra, mert a szoftver mellett 2 másik program installálását is felkínálja a telepítő. Nem nagyon emlékszek már rá, hogy mik ezek, csak azt tudom, hogy nem szeretem az ilyesmi módon promózott dolgokat.

Azt kell mondjam, hogy az alkalmazás sokat fejlődött. Stabilan 25-35 mega közti memóriát eszik úgy, hogy van benne Twitter, Facebook, Gmail és Gtalk. Mivel a Gtalk önálló kliense egymagában 20-22-t evett, azt hiszem, hogy a hozzá kínált “többletet” figyelembe véve revideálnom kell a Digsbyvel kapcsolatos álláspontomat. Néhány hónap alatt nagyon sokat optimalizálták, egy próbát szerintem megérhet mindenkinek.

Menedzselhető instant üzenetküldő szolgáltatások: AIM, MSN, Yahoo, ICQ, Google Talk, Jabber és Facebook Chat
E-mail: Hotmail, Gmail, Yahoo Mail, AOL/AIM Mail, IMAP és POP hozzáférések
Közösségi szájtok/alkalmazások: Facebook, Twitter, MySpace és LinkedIn

Ami külön praktikus benne – bár egyik se újdonság (sőt), csak korábban ezek próbálgatásáig már el sem jutottam benne – az a kontaktok összevonhatósága, illetve az, hogy rögtön e-mailt is írhatunk a Digsbyből.