Kommentelj a Google Readerben!(?)

| kategória: szociál, web | téma: |

Újabb featúrával bővült kedvenc Google Readerünk, a megosztás és az ehhez fűzhető megjegyzés mellett most már kommentálni is tudjuk az egyes elemeket. A kommentünket azok fogják látni, akik a megosztásunkat látják. A funkciót a Friends’ Shared Items / Comment View pontban tudjuk követni és használni, illetve természetesen egy elem megosztásakor is tudunk élni a kommentelés lehetőségével.

Két dolog van, ami számomra problémás. Az egyik: megosztás, megjegyzés (note) és hozzászólás (comment). Ezáltal háromféleképpen is kifejezheti a júzer mentális, illetve ezáltal már nyilvános reprezentációját – no de nem okoz ez zavart? Nem túl sok már így a lehetőségekből? Az elején biztos – megjegyzésként akartam hozzáfűzni, de kommentként írtam, nem úgy látják, nem úgy tudnak reagálni rá, zavar keletkezik a kommunikációban – de később lehet, hogy belejövünk majd. Viszont a komementelés szerintem leginkább kiváltja a megjegyzés hozzáfűzését, tehát nem igazán értem, hogy miért jó párhuzamosan ez a két funkció.

A másik problémás dolog a képen is látható Edit gomb lehet. Javításokra, elírásokra persze remek megoldás, de ha később bármikor újra vagy át tudom írni a kommentemet, az nem mindig jó. (Sőt?) Könnyen zavart okozhat a mátrixban.