Bénázni is tud a Google

| kategória: web | téma: , |

Az egy dolog, hogy sehogy nem értem, hogy a kommentelés bevezetésével miért nem lehetett kikapcsolni a Google Reader megjegyzés funkcióját, a legújabb történés viszont egészen konkrétan zavar.

Mint tudjuk, nemrég összekapcsolták a Bloggert és a Google Barátkonnektor. A Readerben ma az fogadott, hogy hát, ha nem gond, akkor a barátkonnektorban bejelölt bloghelyeket is mutatja ezután a Reader egy külön mappában. Mivel ez csupán tájékoztatás volt, nem pedig kérdés, ezért csak leokézni lehetett. Ezután rögtön mentem is a beállításokhoz, hogy kikapcsoljam a funkciót. (Köszi, ha valamelyik blogot napi szinten akarom követni, annak RSS-ét magam is hozzá tudom adni a többihez…)

Ezután az történt, hogy a barátkonnektoros blogok továbbra is ugyanúgy ott voltak a követett RSS-ek listájában, csak éppen nem mappában, hanem szétszórva. Remek. Már épp elkezdtem visszapakolgatni némelyiket korábbi, saját mappájába, amikor megláttam, hogy nem, hát az már egyszer benne van (mivel korábban, RSS-alapon is követtem). Ígyhát a duplázásokat szépen elkezdtem kiszedni, közben pedig nagyokat pislogtam, hogy a Google-nél kirúgták a normális Magyarországért megoldásokért felelős embereket, vagy mi van már.

Nem hiszem, hogy olyan sok időbe telt volna annak megoldása, hogy a Readerben általam már eleve követett blogokat ne tegyék be még egyszer, vagy mondjuk ha kikapcsolom a barátkonnektoros blogok követése funkciót, akkor egy az egyben kitakarítani mindent, amivel tele tetszettek szemetelni a Readerem.