Geektorna

| kategória: tech | téma: | 4 hozzászólás

A HP tanácsa alapján 30 percenként elnézek a monitorról 1 percig egy távolabbi tárgyra, vagy felállok, iszok egy pohár vizet. A 30 percek méréséhez a Simple Timer Firefox-kiegészítőt használom. Ezt (a jobb gomb, Count down… pontban) be lehet úgy is állítani, hogy ne kelljen mindig kézzel indítani, hanem mindig újrakezdje a 30 perces visszaszámlálást, aminek végén csak egy nem túl zavaró popupban figyelmeztet arra, hogy letelt az idő.

Szakemberek szerint az a megfelelő betűméret, ami a szokásos monitor-szem távolságból még éppen olvasható legkisebb méret háromszorosa. A bemérés legegyszerűbb módja az, ha háromszor olyan messze ülsz a géptől, mint most, amikor ezt olvasod. Ha még mindig el tudod olvasni, akkor jól van beállítva.

A Mayo Clinic oldalán 9 gyakorlatot is megadnak, én ezek közül kettőt alkalmazok. Az egyik az ujjak, a másik pedig a hát, ezzel együtt a kezek nyújtása.

Az ujjak esetében 10-10 másodpercig kell a fenti állapotokat megtartani, míg a háttorna (két oldalra) 15-15 másodpercig tart. Mivel ez összesen 50 másodperc, pont elvégezhető a távolra fókuszálás 1 perce alatt.