Színtelen, szagtalan az új iWiW

| kategória: próba/tipp, szociál, web | téma: , |

A “de nagy szar ez bazdmeg” típusú véleményeket némiképp kibontva azt kell mondjam, hogy míg az iWiW korábbi dizájnja egy maga korában jó, de ’90-es éveket idéző megjelenést mutatott, addig az új bár 2009-eset, de rosszat.

A probléma ott kezdődik (és talán ott is fejeződik be), hogy üres az egész. Belépsz, és látod, hogy van ott valami, de mégis az az érzésed van, hogy mindez csak illúzió, mert közben mintha nem látnál semmit. Hatalmas üres, kihasználatlan felületek uralják a kezdőlapot.

Apró, de vicces, átgondolatlan “újítás”, hogy az üzenőfalon megjelenő üzenetek mellé bekerült egy “válaszolok rá” gomb, amivel nem egy “@júzernév:” ékelődik be az inputolós mezőbe, hanem az adott felhasználónak kezdhetünk el írni egy privát üzenetet. Így éppen egy közösségi élmény laposodik el, a közösségi megbeszélés helyett elmegy a dolog a privát üzengetésbe, aminek semmi köze holmi üzenőfalakhoz.

No, de ez csak apró kavarodás, a nagyobb gond tényleg az, hogy a felhasználói élmény nem igazán javult, és hiába próbálkoztam, ezen még a reklámszűrés kikapcsolása sem segített sokat.