Twitter: későn ébredtek a nagy IT-cégek

| kategória: szociál, web | téma: |

A Pingdom végzett el egy kis felmérést, számomra elég megdöbbentő eredménnyel. A legnagyobb 100 tech-cégből mindössze 33 fordított rá idejében gondot, hogy megszerezze a saját nevét mint Twitter-felhasználónevet.

A 100-ból 42 cég nevét ismeretlen, valószínűleg privát felhasználó regisztrálta be. Ilyen például a @microsoft, vagy éppen az @apple. Mivel az utóbbit regisztráló felhasználó biójában megadta az apple.twitter@gmail.com e-mail címet (és mást semmit), valószínűsíthető, hogy arra vár, talán még csurranhat-cseppenhet neki valami, amikor az Apple megéhezik a Twitterre. A 42-n kívül további 15 olyan cég van, akik neve a Twitteren már bizonyíthatóan privát felhasználóké.

Találunk 10 szabadon álló nevet is, ilyen volt például a felmérés időpontjában az Ericsson vagy az itthon leginkább mobilnetes modemjeiről ismert Huawei. (Érdekesség: az @ericssont közben valaki, ráadásul úgy tűnik, hogy a cég egy alkalmazottja gyors le is foglalta, talán éppen a Pingdom-írás hatására.)

33 olyan cég maradt tehát, melynek nevét, úgy tűnik, saját maga birtokolja. Ilyen például az @intel, az @amazon, a @google, illetve az egyelőre üres @nokia.