PrtScr, a másik legjobb screenshot-készítő

| kategória: próba/tipp, tech | téma: |

Nem biztos, hogy sokat kell áradozzak PrtScr-ről, hiszen az alábbi, Lifehackeren talált videóból kb. minden lényeges kiderül.

A program ingyenes, minden Windows-verzión működik, és nem csak látványos, hanem gyors is. PNG és JPG formátumokba menthetünk tetszőleges helyre, illetve beállítástól (vagy a “To Desktop” gombtól) függően akár rögtön az Asztalra, vagy csak szimplán a vágólapra is. A képernyőképen jelölhetünk is, bekarikázással vagy kivágással hangsúlyozva a lényeges részt.

A Jinghez képest ez a szoftver annyival tud kevesebbet, hogy mozgóképet nem ment, illetve előre definiált online tárhely fogalmát sem ismeri. Ezért cserébe bár csak részben, de bizonyos felhasználókat kárpótolhat az az apróság, hogy a képernyőkép lementése a PrtScr-ben hozzárendelhető billentyűzetünk megszokott PrtScr gombjához is. Így a screenshot-készítés pont ugyanúgy fog majd zajlani, mint ezután, csak most majd nem kell a folyamat végén áttenniük Paintbe a gyorsgombbal kimásolt képet.

És ami szintén nem mindenkinél elhanyagolható: a PrtScr fenti videóban is látható lebegtetős látványosságával remek eszköz a számítástechnikához nem (eléggé) értő ismerőseink vakítására.

Nincs mese: az ingyenes  Jing profibb – de a PrtScr nem sokkal lemaradva második.