Elindult az SZTE _rendkívül_ új honlapja

| kategória: próba/tipp, web | téma: , |

Mivel már a negyedik közlemény jön ma a Szegedi Tudományegyetemtől, engedek a nyomásnak, feldolgozom az egyiket. Bevallom, az “Elindult az SZTE integrált keresőrendszerrel ellátott interaktív honlapja” című hírt rossz érzéssel kezdtem el olvasni – talán kitalálható, hogy a címe miatt. Interaktív honlap 2009-ben, WTF!?

Az új portál minden tekintetben megfelel a 21. századi kihívásoknak és elvárásoknak, így többek között olyan WEB 2.0-ás alkalmazások használatát is lehetővé teszi, mint az online fogadóóra és a hírek kommentelése.

Tudjuk, látjuk, érezzük: elég nagy baj, ha ezt 2009-ben hangsúlyozni kell. A még nagyobb baj meg az, hogy a technológia bár lehetővé teszi hozzászólást, a gyakorlatban nem tudtam sehova kommentelni. (Hozzáteszem: egy egyetemi főlapon én ezt nem is tartom akkora nagy bajnak, csak akkor ne tessenek róla írni.)

Továbbá egy rendkívül sokrétű és fejlett keresőrendszer is a látogatók rendelkezésére áll, amely hasonlóan működik, mint a Google keresője […] A keresés ezáltal rendkívül felgyorsul, valamint olyan információkra is rátalálhat a felhasználó, ami az adott keresett témához szervesen kapcsolódik.

Igen, hát egy keresőtől el is várja az ember, hogy az adott témához _rendkívül_ szervesen kapcsolódó infókat dobjon ki. Tulajdonképpen erre használjuk a keresőket.

Ahogy a fenti képen is látszik, az oldal remekül működik IE8 alatt. Operában hasonló az élmény.

Hogy ne csak a rosszat vegyem észre, a közleménynek van egy örvendetes része is, ami – ha megvalósul – jót tesz majd annak az egyetemnek, amelynek ilyen kari honlapjai is vannak.

A tervek között szerepel, hogy a karok és egyes egyetemi egységek folyamatosan integrálódnak a rendszerhez – egyebek mellett az egységes arculat megjelenítésének érdekében.

Én szurkolok.