A Firefox új ruhája

| kategória: tech | téma: , , |

Nem sok értelmét látom a felesleges dizájnolásoknak, így nem is használtam különböző megjelenési témákat a Firefoxomhoz. De a Personas tényleg más.

Telepítés után szokásos módon újraindítottam a böngészőt, és az új bőrbe bújt Firefox rögtön megtetszett. Nem feltétlen kell csicsára gondolni, a plugin csak a nagy, szürke területeket alakítja barátságosabbá, kb. olyan módon, mint a Gmailben lévő témák teszik. Itt van például rögtön a Firefox-robotos téma.

Ahogy látom, a galériában több ezer téma között nézelődhetünk, kiválasztásuk pedig már-már példamutatóan egyszerű. Ha a kiválasztott téma előnézete fölé visszük az egeret, akkor a böngészőnk 1-2 pillanaton belül át is színeződik. Ha meg szeretnénk tartani a kinézetet, akkor egyszerűen csak kattintsunk egyet az előnézeti képre, ha nem, akkor pedig mit sem törődve böngésszünk tovább – a téma pedig automatikusan visszaáll az eredetire.

Valami ilyesmi szinten egyszerű, vagy akár konkrétan ilyen telepítési módot képzelnék én el a Mozilla helyében, amikor is arról van szó, hogy a 3.6-os Firefoxba már újraindítás nélkül telepíthetjük a bővítményeket. Egyébként később valószínűleg a teljes felhasználói felületet újratervezik majd, de amíg ez nem történik meg, addig is itt van nekünk apró optikai csalásként a Personas.