Keresés dallamokra – dudorászva, fütyörészve

| kategória: web | téma: , |

Sok álmatlan éjszakát és fejfájós percet megspórolhatunk a midomival, amivel megtalálhatjuk azt a zenét is, melynek nem csak előadóját és címét nem tudjuk, de még a szövegéből sem emlékszünk semmire. Merthogy a hagyományos módszereket figyelembe véve legalább három-négy szavas egybefüggő részletre kellene ahhoz emlékezzünk, hogy a Bing Google segítségével megtalálhassuk a számot.

A midomin keresve még csak énekelnünk sem feltétlen kell, elég csupán eldudorásszuk vagy elfütyörésszük azt a részletet/dallamot, amire emlékszünk a zeneszámból. Az énekhangomtól megkímélnék mindenkit (szívesen!), de kipróbáltam több számmal is, működik. Ráadásul Edith Piafot ugyanúgy felismeri, mint Lady Gagát, a Backstreet Boyst vagy Roni Size-t, sőt gyorstesztem alapján még néhány Yonderboi, Ákos és Rúzsa Magdi számot is tud.

Hab a tortán, hogy egy konkrét dalra annak címével keresve meghallgathatjuk, hogy a regisztrált felhasználók közül ki mit énekelt/hümmögött/fütyült fel belőle. De ez már inkább a szórakoztató, mintsem a hasznos oldala a midominak, amely egyébként 3 USD ellenében iPhone-alkalmazásként is letölthető.