Hülyének néz a Telenor

| kategória: marketing/pr, mobil | téma: , , , | 15 hozzászólás

“A Telenornál tudjuk, hogy jó készüléket keresel kedvező áron.” Ez az a reklámmondat, amit még anélkül is kikérek magamnak, hogy a cég ügyfele lennék. A készülékek beárazása sajátos, hazai algoritmust követ, amelyre most nem térnék ki, a Mobilarenán részletes fejtegetés olvasható a szolgáltatók logikájáról. Ez azonban semmilyen formában nem magyarázat a következőre.

Szóval itt van nekünk ez a drága jó Telenor, amelyik még ki is emeli, hogy jó készülékeket ad kedvező áron. Ennek ellenére a HTC Desire-nél a következőt találhatjuk az árlistában.

Nem elírás, kártyás csomagban 190 800 forintot kell kifizetni a készülékért. Ehhez képest kártyafüggetlenül már 116 ezer forintért beszerezhető, de 141 ezer forintnál többért sehol sem láttam. Mondjuk tehát, hogy 130 ezer a független átlagára, amin már nyilván van egy nagyker- és egy kisker-haszon is. Illetve tegyük hozzá, hogy a Telenor nem annyiért veszi meg a több (tíz)ezres tételben rendelt készülékeket, mint a maga 1000 darabját a kovácsnagyker kft.

Hadd tegyem már fel ezúton a kérdést: mégis mi kerül a Telenornál plusz 60 ezer forintba? Ők a hülyék vagy minket néznek annak?