Steve Jobs megtanítana telefonálni

| kategória: mobil | téma: , , | 2 hozzászólás

Csak tisztelni tudom Steve Jobs munkásságát, értve ezt nem csak általánosságban, a Pixarra vagy az Apple-re, hanem kifejezetten a mobiliparra is. Az iPhone felpezsdítette a Nokia által uralt teret, olyan élményt hozott az okostelefonokba, ami valóban új keretek közé helyezte az egész piacot. Lehet kritizálni az iPhone-t (ahogy minden mást is), de attól még a tény tény marad.

Ezt önmagában az még egyáltalán nem ássa alá az, hogy úgy tűnik, konstrukciós hibák vannak az új Apple-mobilban. A kijelző mellett az antenna is rendetlenkedik. Ez utóbbi ugye elég komoly gondot jelent, hiszen a kézbevétellel megszakadó hívás még igen nagy jóindulattal sem nevezhető apró bosszúságnak. De úgyis megoldja valahogy az Apple.

Amivel viszont önmaga paródiájává vált Steve Jobs, az az egyre többek által jelzett antennás problémára adott válasza. Az e-mail írója azt firtatta, hogy tervezi-e az Apple annak a hibának a javítását, amely miatt a készülék oldalának megfogása a térerő teljes elvesztését okozza.

Just avoid holding it that way.

Szóval, úgy tűnik, az Apple szó szerint megváltoztatná a mobilozási szokásainkat, egészen odáig, hogy hogyan tartjuk beszélgetés közben a telefont. Nem a tervező rontott, hanem a felhasználó a hülye – tanulja csak meg, hogy egy iPhone-t nem lehet ám ugyanúgy megfogni, ahogy az összes többi mobilt. Mindenki érdekében reméljük, hogy a válasz csak indulatból jött, a háttérben pedig már javában dúl a polgárháború zajlik az újratervezés.