A magyar Android-jegyzék

| kategória: mobil | téma: , , , | 1 komment

Magyarországról (trükközések nélkül) jelenleg csak az ingyenes alkalmazások érhetők el az Android Marketen. Bár teljesen nyilvánvaló, hogy nem vagyunk/leszünk a 10 millió androidos országa, a platform népszerűségének mindenképp jót tenne, ha a fizetős, azaz a komolyabb appok is elérhetők lennének.

Miközben már az iOS is elérhető magyar nyelven, a Google még angolul sem engedi nekünk a fizetős mobilszoftvereket a Marketen. Pedig nem kerülne túl sok munkába, hiszen a kártyás fizetés lehetősége éppen annyira elérhető technikailag itthonról, mint bárhol máshol.

Szóval e helyzet ellen indított néhány lelkes magyar Android-rajongó egy oldalt a Facebookon, melynek célja a Google figyelmének felhívása arra, hogy rengetegen akadnak Magyarországon (és Közép-Kelet Európában) akik szívesen vásárolnának alkalmazásokat az Android Marketben, ha az elérhető lenne nálunk is.

Fogalmam sincs, hogy egy maximum pár ezer kedvelőre számító oldal mekkora üzenet a Google-nek (bár néhány tippem azért lenne), viszont egy lájkolást mindenképpen megér a próbálkozás. Hajrá!