Ma 3 éves az Android

| kategória: mobil | téma: , , |

Nemhogy 3 éve, szerintem még tavaly ilyenkor is kevesen tudták itthon, mi is az az Android. Mára már sokaknak beugrik legalább annyi, hogy “az valami mobil”, hiszen nyáron nálunk is erőteljes növekedésnek indult a platform. A telefonokra szánt, táblagépeken és médialejátszókon is feltűnő operációs rendszert az Open Handset Alliance éppen 3 éve, 2007. november 5-én jelentette be. A konzorcium tagjai közt már a kezdetektől megtalálhatjuk a Google mellett a T-Mobile-t, valamint nagy mobilgyártókat is, amelyek közül legtöbbet a HTC, a Motorola és a Samsung tette és teszi a platformért.

A tavalyi év végén történő amerikai berobbanás után az Android mára világszerte a legdinamikusabban fejlődő okosmobilos platform. Világviszonylatban napi 100 ezer androidos eszközt adtak el májusban, majd június végére 160 ezerre, augusztusra pedig napi 200 ezerre ment fel ez a szám. (És csak mostanában indul majd a karácsonyi szezon…)

Mindennek örömére nézzük meg a rendszert bejelentő videót, ami 3 év elteltével már az 1 millió 200 ezer megtekintéshez közelít. Boldog szülinapot, Android!