Lapozgatós könyvek és történetválasztós videók

| kategória: web | téma: | 2 hozzászólás

Sokunk meghatározó élményét jelentette anno a lapozgatós könyvek korszaka. Amerikában 1980-ban indult a Fighting Fantasy nevű őrület, amely mögött az itthon is sokaknak ismerősen csengő szerzőpáros, Steve Jackson és Ian Livingstone áll. A hazai kínálatot főleg a KJK, azaz Kaland-Játék-Kockázat logóval kiadott könyvek határozták meg. A sorozat magyar nyelvű köteti eredeti és rajongói fordításban is letölthetők, de született a témában hivatalos Fighting Fantasy iPhone app is.

A játékkönyvek műfaja iránt rajongók a Kindle Store kínálatából is csillapíthatják éhségüket: 38 ilyesmi könyv kapható, angolul, 5-10 dolláros áron. Alább pedig néhány jól sikerült YouTube játék. Ezekhez szintén nem árt angolul tudni, de elég alapszinten is.

Street Fighter – Az elsőre viccesnek hangzó gondolat “Street Fighter játék a YouTube-on? Nanee!” tényleg vicces, és a nyitóvideó közel 8 milliós nézettsége alapján más is annak találta. Első körben az ellenfelünket választhatjuk ki, aztán pedig a bal sávban lévő betűkre kattintva azt, hogy éppen milyen rúgást/ütést szeretnénk alkalmazni. A kontrollerként szolgáló betűk csak akkor kattinthatók, ha épp villognak, akkor viszont igyekezzünk valamelyik támadási mód kiválasztásával, mert késlekedésünk esetén lemaradunk a lehetőségről, ellenfelünk pedig betámad.

Deliver Me to Hell – A mostanában népszerű zombis témát dolgozza fel. A nyitóvideó 2 milliónál is több megtekintése alapján ez lehet az egyik legnépszerűbb játék.

The Time Machine – Vissza kell juttatunk hőseinket a munkahelyükre, még mielőtt a déli meeting elkezdődne.

Harry Potter and the Summer School Spectre – Harry Potter különepizód, nyári tanulmányokkal egy 8 bites retro világban.

Van ilyesmi történetválasztós játék Twitteren is, a Choose Your Twitter Adventure, de ez szerintem elég bénára sikerült.