VV Alekosz játék a Facebookon

| kategória: web | téma: , , | 25 hozzászólás

Megjelent a tudtommal első olyan facebookos játék, amelyik egy magyar tévéműsorban szereplő alak személyisége körül forog. Persze leértékelhetjük az egészet a műsor fikázásával, de ne felejtsük el, hogy a ValóVilág adásai gyakran 1-1.5 millió nézőt vonzanak, akik egyre nagyobb része van ott Facebookon is, így egy több szempontból is ügyesen kitalált alkalmazásról beszélünk. Ha az RTL-nek van esze, akkor nem kezd el kötekedni a jogokon, hanem valahogy szárnya alá veszi az appot.

A játékot az IBM Smarter Cities videóversenyén is díjazott Yusuf Bayrak alkotta. A verseny zsűrijében én is ott voltam, Yusufnak a második helyet ítéltük oda nagyon scifi videójáért. További – személyes – érdekesség, hogy Yusuf hozzám hasonlóan a Békéscsaba-Szeged vonalon (is) mozog.

A játék lényege egyébként egyszerű: bal nyíllal balra, jobbal jobbra mész, felfele nyíllal ugrasz és kapod el a továbbjátszáshoz szükséges söröket, lefele nyíllal flörtölsz a lányokkal. Ahogy a képről is látszik, a készítő bár egyelőre viszonylag egyszerűen, de kihasználta a Facebookban rejlő közösségi varázst, azaz van ranglista.

Maga a játékélmény szerintem csak közepes – párszor vicces, de nekem nem túl addiktív – [Update: időközben át kell értékelnem a dolgot: mégis elég addiktív tud lenni.], mindenesetre Yusuf jó érzékkel választott magának hőst, így azt hiszem, hogy pár százezer menetet biztosan teljesíteni fog a VV Alekosz – a játék.  És persze várjuk a hazai médiatérből ihletet nyerő, magyar gyártmányú facebookos játékokat, szerintem a későbbiekben sok potenciál lehet bennük.