A személyibb számítógép

| kategória: mobil, tech, trend | téma: , , , | 4 hozzászólás

A tavalyi év utolsó három hónapja volt az első olyan üzleti negyedév, amelyben több okosmobil (100.9 millió) fogyott, mint amennyi PC-t eladtak (92.1 millió). Ha a PC a személyi számítógépet jelenti, akkor az okostelefont személyibb számítógépként határozhatjuk meg. Terjedésével erősödik a techflow.

Úgy gondolom, hogy jóval többről van szó, mint egy statisztikai fordulópont. A gép egyrészt közelebb került az emberhez, másrészt felnőtt a feladathoz. Bár az okosmobilt használóknak mindez már teljesen természetes, de azért foglaljuk csak össze: szöveget szerkeszt, zenét és filmet játszik le, méri a sportoláskor megtett útvonalunkat, segít tájékozódni, hozza velünk a teljes internetet, játszani is enged és nem mellesleg telefonálni is lehet vele. Meg persze satöbbi.

A telefon lassan tényleg mindent tud, amit pár éve már csak elképzelni is PC-n tudtunk. Persze nem mobilon kell 10 ezer karakteres szövegeket gépelni, vagy durva táblázatokban számolgatni, így senki nem is tagadja le a PC létjogosultságát. De rengeteg olyan dolog van, amit mobilon jóval természetesebb elvégezni, korábban csak azért PC-n csináltuk őket, mert a telefonok még nem nőttek fel a feladathoz. Hát, ez eddig tartott.

(a kép forrása: CrackBerry)