Hol vannak a Windows Phone 7-es mobilok?

| kategória: mobil | téma: , | 2 hozzászólás

A CES szórakoztatóelektronikai vásáron és a legnagyobb mobilos eseményen, a Mobile World Congress-en, ha jól adom össze, összesen nulla Windows Phone 7-es telefont jelentettek be a gyártók. Én ezt luxusnak érzem, még a Nokia-Microsoft együttműködés híre mellett is, amely ősz előtt biztosan nem fullad kézzelfogható telefonba. Az újdonságok hiányával kapcsolatban a következő okokat tudom elképzelni:

  • a gyártók inkább a nagy androidos patronokat sütötték el, amikor mindenki rájuk figyelt
  • az eladásaik fényében a gyártók egyelőre nem érzik szükségét WP7 újdonság bemutatásának (az LG egyik marketinges vezetője saját tapasztalataik vonatkozásában korábban erre egyértelműen utalt is)
  • bár a gyártók szívesen adtak volna ki új WP7 mobilt, de egyelőre nincs okuk megtenni, mivel a már megjelentetettekhez képest nem tudnak nagyon újat mutatni (a szoftverbe nem nyúlhatnak bele; gyengébb hardvert a Microsoft nem enged, az erősebb pedig az Android alá megy)

Bárhogy is, a Microsoft egy gyártót sem tudott meggyőzni arról, hogy az idei év két legfontosabb rendezvénye közül valamelyikre összerakjon egy bejelenthető mobilt, pedig nem hinném, hogy ne próbálkoztok volna vele.

A legutóbbi, közel egy hónapos hivatalos közlés szerint addig 2.1 millió licenszet adtak el. (Tehát nem ennyi új windows-os mobil fogyott, csak ennyire vették meg a szoftver használati jogát a mobilgyártók.) A HTC már az októberi nyitány előtt 5 készüléket mutatott be, így nekik felmentésük van. A mobilos fronton nem a legerősebb Acer és Dell környékén már dereng valami, de vajon mikor lép már valaki? Ha minden a menetrend szerint megy, akkor hamarabb lesz iPhone 5, mint ahogy új WP7-es telefont látnánk.