FireBall: vágod?

| kategória: mobil | téma: , , | 1 komment

Az androidos FireBall fejlesztői sok tekintetben ellesték a mostanában sikeres játékok receptjét, és ez most nem rosszallóan írom. A június elején debütált játékban egy-két jól irányzott levágó suhintás jelenti a tutit (Fruit Ninja), a pályalistát megjelenítő felület és a csillagos értékelési rendszer pedigaz Angry Birds hangulatát idézi.

A játék lényegét tekintve a klasszikus területelhatárolósok közé sorolható, ebből adódik a feladat is: a fatáblából annyit kell levágni, hogy a pálya eredeti területének csak a jobb fölső sarokban megadott százaléknyi része maradjon meg. Mindezt nehezítik az össze-vissza keringő tűzgolyók, merthogy csak akkor tudunk levágni egy részt, ha az összes tűzgolyó azon kívül esik. Idővel pedig az extrák is felbukkannak. Jelenleg 50 pálya van, de a fejlesztők továbbiakat is kilátásba helyeztek.

Teljesítményünk értékelése a csillagos rendszer mellett közös ranglistán is történhet, ehhez csak a Scoreloopot kell feltennünk, és máris látszik, hogy a legjobban teljesítő hány százalékba tehetjük magunkat. Annyit elárulok, hogy az 5-ből 5 csillag megszerzése önmagában még gyengécske, ezzel simán lehetünk még nagyonsokadikak. Több pontot úgy lehet szerezni, ha rövidebb időn belül, kevesebb suhintással és minél kisebb területtel teljesítjük a célt.

A FireBall ingyen tölthető az Android Marketről. A június 1-jén megjelent játék most 50-100 ezer letöltés közt tart, és sorra kapja a 4-5 csillagos értékeléseket. Nekem tetszik, a hosszú hétvége remek alkalom arra, hogy ti is kipróbáljátok.