Google+ köralkotási módszerem

| kategória: szociál, web | téma: | 5 hozzászólás

Az talán már a szolgáltatást eddig nem használóknak sem új, hogy a Google+ alapjait a körök jelentik. Gondoltam, megosztom veletek, hogy először hogyan kezdtem el felépíteni a dolgot, aztán az első tapasztalatok után, az egészet jobban átgondolva milyen megoldásra tértem át.

Először az Google által hangoztatott “ahogyan ezt a való életben is tennéd” elv alapján rendeztem az embereket: család, barátok, (személyes) ismerősök, illetve követettek, ez utóbbiba kerültek azok, akikkel személyesen még nem találkoztam, de innen-onnan, leginkább Twitterről ismerem őket. Na, ez az, amiről hamarosan kiderült, hogy teljes tévút. Ugyanis a személyes ismerőseim közt vannak olyanok, akiknek nem szívesen olvasom mindenféle bejegyzését – a Google jelmondatát átfordítva: ahogy a való életben sem -, viszont rengetegen vannak olyanok, akikkel offline még nem találkoztunk, mégis kíváncsi vagyok a legtöbb posztolásukra.

Szóval az új, inkább a tartalomfogyasztásra, mintsem a tartalommegosztásomra épülő stratégia szerint a család mellett két kört alakítottam ki, szerintem elég beszédes nevük van: olvasom és átfutom. Az előbbi fal van folyamatosan megnyitva, így a legfontosabbakról nem maradok le. Időnként pedig benézek az átfutósba, és a kör nevéhez méltóan szemezgetek az ottani megosztások közt. (Ezek mellett létrehoztam egy chat nevű kört is, de ezt csak akkor használom majd valamire, amikor megoldható lesz, hogy a kör tagjai mellett ne kandikáljanak be a Gtalk-partnerlistán lévők, vagy ez utóbbihoz lesz normális kezelő.)

Ti hogyan köröztök?