Mobilkommunikációs ismeretek az egyetemen

| kategória: mobil | téma: , , , | 9 hozzászólás

A hír röviden: okostelefonokkal, tabletekkel, alkalmazásokkal, illetve ezek kommunikációs hátterével foglalkozó egyetemi kurzusok indulnak szeptemberben. Ezúttal nem egy távoli országról van szó, a projekt mögött a Szegedi Tudományegyetem és a T-Mobile áll.

Az ötlet/igény még hallgatóként merült fel bennem, a Nyíri Kristóf nevéhez fűződő 21. század kommunikációja kutatás- és konferenciasorozat kapcsán, amely elsősorban nem műszaki, hanem humán oldalról közelítette a mobilokat. Akkor persze az események követésén kívül nem sokat tudtam tenni az ügy érdekében, de örülök, hogy oktatóként sikerül összehozni a dolgot. Az elképzelésemet egyébként csak erősítette a Smartmobil’11, ahol egyértelműen azt tapasztaltam, hogy az ilyesmi tudásra felhasználói, szolgáltatói, tudományos, alkalmazásfejlesztői és befektetői oldalról is lenne igény.

Lesz minden bölcsészhallgató által felvehető, tudományos ismeretterjesztés jellegű előadás, illetve a kommunikáció- és médiatudomány szakosoknak célzott, kicsit más jellegű szeminárium. A részletek is jönnek majd, egyelőre szervezés alatt vannak.