Jóárasított iPhone és iPad appok beszerzése

| kategória: mobil | téma: , | 2 hozzászólás

Az App Store és az Android Market összehasonlítása után jött a kérdés, hogy hol szoktam rátalálni a legjobb iOS alkalmazásokra. Általában napi néhány száz hírt átfutok – szóval első körben leginkább nemzetközi mobilos szájtokról. Aztán Twitteren írta valaki, hogy ő például az AppShoppert használja, én pedig rögtön ki is próbáltam.

A szolgáltatás a webes felülten kívül univerzális (iPhone + iPad) alkalmazással is rendelkezik, és bárhol is használjuk, ugyanazt nyújtja. Alapból népszerűségi sorrendben láthatjuk azokat az alkalmazásokat, melyek ára kedvezően változott: csökkent, akár teljesen le is nullázódott rövidebb-hosszabb időre. Egy-két naponta ránézve sok érdekességet találhatunk jó áron.

A legjobb dolgot azonban regisztráció után kapjuk: az appokat kívánságlistára tehetjük (“Want it”). Az AppShopper pedig beállítástól függően e-mailben vagy a Notification Centerben értesít minket, ha valamelyik kiszemelt alkalmazásunk ára csökken, így sokat spórolhatunk vele. Ráadásul az appshopperes adatlapokon megnézhetjük az ártörténetet is, amelyből kiderül, hogy érdemes-e az aktuálisan csökkentett áron megvásárolni az alkalmazást, vagy várjunk még, mert időnként úgyis ingyenessé is teszik.