In memoriam Steve Jobs emlékívet adott ki a Magyar Posta

| kategória: tech | téma: , |

Régebben gyűjtöttem a bélyegeket, talán ezért is örültem meg annak, hogy Steve Jobs életrajzi könyvének magyar nyelvű kiadásához csatlakozott a Magyar Posta: a ma megjelentetett emlékív perforált képén Steve Jobs portréja látható. A keretrajz jobb oldalán „In memoriam Steve Jobs 1955-2011”, bal alsó részén az „EMLÉKÍV”, „Commemorativ Sheet” feliratok olvashatók. A sorszámozás függőlegesen a jobb felső, a postalogo a jobb alsó részen található.

Az emlékív kizárólag – filacsíkban (hawid) elhelyezve – az emléklap részeként vásárolható meg. Az emléklap külső és belső oldalait Steve Jobs néhány jellegzetes mozdulatának sziluettje díszíti, emellett a belső oldalon Rubik Ernő írásának részlete szerepel magyar és angol nyelven. Az emlékív és a hozzá tartozó emléklap Baticz Barnabás tervei szerint az Állami Nyomdában, illetve a Con-X Nyomdában készült 5000 példányban. Az emlékíven belüli kép mérete: 40 x 31,5 mm, külső vágási mérete: 90 x 70 mm.

Az 1000 forintos kiadványt a +36 1 767 7173 számon, vagy például a Postaboltban lehet megrendelni. Beszéltem velük, ma már többen is rendeltek, utánnyomás pedig garantáltan nem lesz, szóval aki gondolkozik a beszerzésen, az ne sokáig tegye.