3 tévhit az Androidról

| kategória: mobil | téma: | 10 hozzászólás

Az androidos mobilok akadozó, lassú telefonok. Általában olyanok állítják ezt, akik egy szolgáltatófüggetlen áron 70 ezres, középkategóriás modellel azonosítják az Androidot. Itt is igaz az, hogy valamit valamiért: 70 ezerért lassabb és itt-ott hibás, 150 ezerért már jóval ritkábban.

Az Android mobilos/számítógépes szakembereknek való, mert sokat kell állítgatni első használatkor. Ugyanannyit kell állítgatni, mint egy iPhone-t. Ha jobban magadra akarod szabni, akkor többet, de ha nem, akkor pár perc alatt már megy is minden.

Ha sok Google-szolgáltatást használsz, akkor csak az Android a jó választás. A felhasználók 90+ százaléka számára semmivel nem nyújt jobb Google-élményt egy androidos mobil, mint egy iPhone. A Google alkalmazásainak jelentős része úgyis csak netkapcsolattal működik, sokszor nem natív appok Androidon sem, így webappként is használhatóak. A kapcsolatokat, naptárbjegyzéseket elég jól kezeli az iOS, a Gmailre pedig ott a bugos, de a Notification Center hiányán kívül a gyakorlatban jól használható Gmail app.