Mit várok az új iPadtől?

| kategória: mobil | téma: , , | 4 hozzászólás

Két hét múlva, ha minden igaz, bemutatkozik az Apple új táblája, szépen repkednek a pletykák és/vagy várakozások. A kijelző feljavítása például elég egyértelmű, a megduplázott felbontás, az iPhone Retinájához hasonló minőség önmagában is felpörgetné az eladásokat. Hasonlóan várom azt is, hogy a jelenleg sem rossz, valóban 10+ órát bíró akkumulátoron erősítsenek egy kicsit. Az Apple-től ez egyáltalán nem állna távol, és rajtam kívül szerintem sokan örülnének 2-3 óra plusznak.

Nagy reményeket nem fűzök hozzá, pletykák szintjén sem nagyon bukkant fel, de kellemes meglepetés lenne, ha a 16/32/64 gigás tárhelyet 32/64/96-ra cserélnék, a jelenlegi 499 dolláros kezdőár meghagyása mellett. Az egyre szebb, jobb és nagyobb alkalmazások miatt ez egy indokolható szintlépés lenne, ha pedig vesszük a jobb felbontású kijelző miatti még szebb, jobb és nagyobb játékokat, akkor már kötelezőnek is érezhetünk egy 32 gigás belépőszintet.  (Esetleg ahogy az iPhone-nál is, a legkisebb 16 gigás tárhelyű verzió maradna a továbbra is forgalmazott iPad 2-ben.)

Ami teljesen hidegen hagy, az például a jobb kamera, táblán nem használom. (Persze lehet, hogy többek között a jelenlegi minősége miatt nem.) Vagy mondjuk az LTE. Egyrészt az itthoni szolgáltatás miatt Budapesten kívül ez inkább a jövőre érkező iPadben lesz érdekes, másrészt pedig nekem abban sem, mert szimpatikusabb a(z akár LTE-s, a netet továbbadó) mobil + wifis iPad kombó. Szintén nem nagyon érdekel az NFC, nem jellemző, hogy fizetésre szeretném használni a táblát, mobilban sokkal praktikusabbnak tartom a technológiát. A Siri fontos, de itthon jelenleg nem érdekes, az 1 mm-rel vékonyabb gép pedig érdekes, de annyira nem fontos.