Mitől jó (szerintem) egy tech blog?

| kategória: médiailag, szociál, web | téma: , | 1 komment

A Goldenblog eddigi IT-s nevezettjeinek ellenőrzése közben jutott eszembe, hogy ránézek, mi lett a korábbi évek toplistásaival. A négy évvel ezelőtti top 10-es blogokból öt, a 2009-ben és nyertesekből hat-hat, a tavalyi élmezőnyből pedig egy blog nem aktív már. Összesen (az ismétlődések miatt) 38 minőségibbnek mondható blogból 18 írása maradt abba. Ha a hosszabb listákat (nevezettek) is végignéznénk, valószínűleg még magasabb lenne a zárási arány.

Minden rosszindulat nélkül írom, hogy kifejezetten örülök a fenti számoknak. Örülök a tisztulásnak, úgy gondolom, hogy nem feltétlen kell mindenkinek blogolni, akinek van billentyűzete.

Szerintem akkor jó egy tech blog – ennek megfelelően fogok zsűrizni is, pszt -, ha nem merül ki a hírezésben. A híreket én elsősorban a hírszájtoktól szeretem megkapni, jobban csinálják, nyilván azért, mert nagyobb kapacitásuk van rá, mint egy hobbi szintjén űzött blognak. Egy blogtól azt várom, hogy valami egyedi tartalmat (is) adjon. Érezzem, hogy a blogger átlátja a területet, összefüggéseiben is. Ebből kifolyólag tudjon exkluzív témákat, illetve saját szemléletű feldolgozásokat szállítani, legyen ez akár egy új összefüggés észrevétele, teszt vagy éppen jól megalapozott vélemény.