Goldenblog 2012: értékeléseim a legjobb tech blogokról

| kategória: tech | téma: | 1 komment

Az idei, 8. Goldenblogon a műsorvezetés mellett az IT kategória zsűrielnökeként volt szerencsém 70+ blogot tüzetesebben is átnézni. Hogy mitől jó szerintem egy (tech) blog, azt már korábban megírtam, ennek szellemében szavaztam. Íme az összesített top 3-ról, illetve két másik, szerintem fontos blogról írt értékelésem. Gratulálok minden érintettnek!

1) Ha valaki magyar nyelvű blogot keres a játék/konzol témában, nem nagyon mehet el az IDDQD mellett. Szimpatikus, hogy a hasonló témájú blogoktól eltérően itt mélyebb, szakmai posztokkal is találkozhat az olvasó.

2) A Plastik média elég sok mindenről szól ahhoz, hogy szinte bármelyik kategóriába besorolható legyen, mégis úgy érzem, hogy aki követi, ismeri Angelday Józsit, az érti, hogy miért való az IT kategóriába és miért került a dobogóra. A blog mellé mindenképpen meg kell említsük a Heti meteort is, az FB2-vel közösen vitt heti megjelenésű podcast része a Plastik univerzumnak, azzal együtt kerek a blog.

3) A Kereső világ már tavaly is dobogós volt, idén is az lett. Azt hiszem, ez elég jól jelzi, hogy a szerzők tudják tartani a színvonalat, folyamatosan érdekes írásokkal jelentkeznek az elsőre igen szűken szakmainak tűnő, de a posztjaik olvasgatása során mégis érthetően bemutatott területről.

5) Az E-könyvolvasók blog már akkor komolyan foglalkozott a témával, amikor itthon még alig pár száz eszköz lehetett a felhasználóknál. A szerzők évek óta meglévő kitartása és írásaik színvonala is oka annak, hogy a blog az első tíz közé került.

7) A Telefonközpont blog, bár közhelyesen hangzik, de tényleg üde színfolt a magyar tech blogok pályáján. A puszta hírezésen túl mer kérdezni, mer (és a szerző iparági tapasztalatai miatt tud is) elemezni.