6 érdekes blog

| kategória: szociál, web | téma: , |

A TIME Magazin kiválasztotta az év 25 legjobb blogját, a tech témájúaktól a polgárháborúson át a át Kate Middleton öltözködését bemutatóig. Én pedig ezekből választottam ki azt az ötöt, amit bár legjobb blogként nem feltétlen határoznék meg, de érdekesként mindenképpen. Valamelyik a tartalom miatt érdekes, valamelyiknél pedig az ötletet tartom említésre méltónak.

Itt van például a NeverSeconds, ami remek példája annak, hogy mennyire hétköznapi témákról is lehet jól, sőt népszerűen blogolni. Egy skót általános iskolás lány áprilisban elkezdte kiposztolni, hogy milyen ételeket kapnak az iskolai menzán, mellé pedig leírta a véleményét is a kajákról. Ami ezután történt, azt hívják úgy, hogy siker: a bloggernek elkezdtek küldözgetni a világ más tájairól származó beszámolókat, Jamie Oliver is felfigyelt rá és pénzt is sikerült gyűjtenie az éhező gyerekeknek.

Szintén étekellek van összefüggésben a Bon Appétempt, ennek szerzője pedig egy átlagos konyhai képességekkel megáldott háziasszony, aki annyit tesz, hogy megcsinálja a különféle újságokban leközölt recepteket, a végeredményt pedig némi sztorizással posztba foglalja.

Meglehetősen képcentrikus az Awesome People Hanging Out Together, azaz nagyszerű emberek lógnak együtt, és hát valóban ez történik minden posztban, egy-egy fényképen. Az fentin például a fiatal Bill Clinton és John F. Kennedy, 1963-ban fognak kezet.

A Bookshelf Porn is azt adja, amit a neve ígér és szintén képekkel: könyvespolcok és könyvek minden mennyiségben. Könyvrajongóknak ideális idegnyugtató.

Egy-egy ismert ember köré mindig hálás téma blogot építeni, de azt hiszem, hogy a What Kate Wore egészen profi szintre emeli ezt a koncepciót. Minden, amit Kate Middleton hord, maximálisan kielemezve.

Az If We Don’t, Remember Me alapvetően egy filmes blog, mégsem csak a mozirajongóknak lehet érdekes. Egy-egy film meghatározó jelenetét feldolgozó animált GIF-eket találunk rajta, azzal a kis extrával, hogy nem az egész kép mozog, csak egy részlete. Érdekes, érdemes.