A Titkok & beszólások című sorozat legújabb epizódja: Twitteren minden visszaszívható

| kategória: próba/tipp, szociál | téma: |

Valószínű, hogy legtöbben találták már magukat olyan helyzetben, hogy egy már elküldött üzenetet jó törölni, mielőtt a címzett elolvasná. Míg a közösségi oldalak üzenőfalaira kihelyezett megosztásokat – ahogy a Twitter, úgy a Facebook esetében is – egyszerű törölni, a személyes üzenetet, legyen szó sms-ről, emailről vagy éppen facebookos üzenetről, már hiába deletáljuk saját fiókunkban, a címzett mindenképpen megkapja.

Most olvasom, hogy a Twitter kivétel – nem újdonság, de szerintem kevesen tudnak róla. Ha töröljük az általunk küldött DM-et, akkor a címzettnél is törlődik. Ráadásul fordítva is így van: ha egy általunk kapott személyes üzenetet törlünk, az törlődik a feladójánál is.

Nem kell sok fantázia hozzá, hogy kitaláljuk, melyik módszer mire alkalmazható. Míg az első esetben egy meggondolatlanul küldött üzenetet tudunk visszaszívni (és ha szerencsénk van, akkor az illető még értesítés formájában sem kapta meg), a másodikban egy “de én elküldtem” ellen lehet gyorsan egy “de nem küldted el” érvet gyártani. Mindkettőhöz jó szórakozást.