3 dolog, amit nem szeretek az iPhone-ban

| kategória: mobil | téma: | 5 hozzászólás

Korábban írtam már négy iPhone-pozitív dologról, angelday három iPhone-negatív észrevétele után pedig eszembe jutott, hogy hever nekem összeírva két kifejezetten zavaró dolog. Ezekhez csaptam még egy harmadikat, eredmény alább.

Hívás közben (értsd: amikor hívnak, de még nem veszed fel, mondjuk azért, mert nem akarod felvenni) nem lehet kilépni a hívóképernyöből. Ez azt jelenti, hogy ha éppen csinálok a mobilon valamit, majd valaki felhív, akit sem kinyomni, sem felvenni nem akarok, addig nem tudom folytatni az eredeti tevékenységemet, amíg a másik fél le nem teszi. (Ami most vicces, hogy ez arról jutott eszembe, hogy az imén megtörtént, majd amikor elekzdtem ezt bejegyzetelni mobilra, két ilyen hívás miatt a pár sor leírása alatt fél-fél perces kényszerszünetet kellett tartanom.)

A “Ne zavarj” funkció az iOS 6 újításai közül az egyik legjobban várt volt. Aztán mikor megjelent, kipróbáltam, aztán azóta nem használom. A telefon ugyanis nem némán tartja (és grafikusan is elrejti) a nem kívánt bejövő hívást, hanem egy fél csengés után foglaltra nyomja. Lehet, hogy valakinek ez tök jó, nekem nem tetszik, kapcsolgatni pedig sajnos nem lehet.

Egy mappába csak 12 appot lehet tenni. Ha jól sejtem, ennek az az értelme, hogy az idiótább felhasználók ne tudjanak beláthatatlan mennyiségű alkalmazást felejteni egy-egy ritkán megnyitott mappában, aztán szidni az Apple-t, hogy kevés a hely a telefonon. Szóval értem, ezzel együtt nem tetszik. Javaslatom: kössék IQ-teszthez a korlátozás feloldását, hátha átmegyek.